Svátky v květnu jsou příjemná věc, jde si udělat skvělý prodloužený víkend. My jsme také nechtěli zůstávat doma, a proto jsme se rozhodli navštívit francouzský region Alsasko, který hraničí s Německem a Švýcarskem, jste tam tak trochu už v Německu, toto ale lidem, kteří odtam pocházejí a bydlí, nesmíte říct! Všechny německé názvy tam, nejsou německé, ale alsaské.
Jeli jsme hlavně za vínem, jídlem, dobrou zábavou a partičkou. Pro všechny milovníky bílého moravského vína ideální, degustaci začneme pinot blanc, pak 5 druhů ryzlinků, pinot gris a pro slaďochy je tu tramínek. Doporučuji vinařství Frères Bott, skvělou paní Sipp a pokud chcete něco trochu víc posh, je tu Marcel Deiss, chlápek, který dělá vína jinak, než všichni ostatní.
Také doporučuji alsaské speciality, já jsem vyzkoušela, jelikož se blíží chřestová sezóna, bílý chřest s máslovou omáčkou a majonézou a šunkou. Pak také pravý alsaský choucroute, kterému dávám z 5-ti hvězdiček 3, protože to není nic světoborného. Třetí pochutinka bylo jehněčí kolínko na arabský způsob, tedy s kuskusem a rozinkama a trochu pálivou omáčkou a zde dávám 5/5.
Žádné komentáře:
Okomentovat